Suite Seven naar WordCamp Europe 2022 in Porto, Portugal

Afgelopen weekend waren Kevin, Nick en Jordin aanwezig bij WordCamp Europe in Porto, Portugal. Een aantal jaar geleden waren we voor het eerst aanwezig bij het meerdaagse evenement in Berlijn, maar corona gooide de afgelopen jaren roet in het eten. Eindelijk mochten we weer en wat was het fantastisch! Het was een mooi weekend met interessante talks, lekker eten en veel gepassioneerde WordPress developers. We kunnen niet wachten om alles wat we geleerd hebben toe te passen in de praktijk. Bovendien hebben we enorm genoten van de prachtige stad Porto.

Wat is WordCamp Europe

We love WordPress. WordPress is onze core business en tijdens dit evenement komen enthousiastelingen van over de hele wereld bijeen (maar liefst 91 verschillende nationaliteiten) om kennis te vergaren, delen en te netwerken. Daarnaast zijn veel sponsoren ook fysiek aanwezig, zoals Google, Jetpack, Mollie en Yoast (‘s wereld meest bekende SEO plugin voor WordPress, bekend van het stoplicht).

De main stage van WordCamp Europe 2022 in Porto, Portugal

Wat we hebben geleerd tijdens dit evenement

Tijdens het bezoek aan het evenement vinden verschillende lezingen plaats, zo volgden we onder andere talks over:

  • Toegankelijkheid voor webgebruikers met dyslexie
  • De revolutie van block patterns
  • Het verbeteren van de performance van WordPress
  • Agile marketing
  • Beveiliging

.. en volgden we een talk van de enige echte Matt Mullenweg (oprichter) en Josepha Haden Chomphosy (executive director) van WordPress.

Talk: “In Conversation: Matt, Matias and Josepha”

Wat we direct kunnen toepassen voor onze klanten

Door ons bezoek aan WordCamp staan we weer volledig op scherp en hebben we een kijkje in de toekomst van WordPress mogen nemen. We schreven eerder al over de kracht van Gutenberg, tijdens de talk over de revolutie van block patterns werd maar weer duidelijk dat we hiermee op de juiste weg zitten, ook voor onze klanten. WordPress biedt vanuit de core steeds meer flexibiliteit en daar kunnen onze klanten optimaal gebruik van (blijven) maken!

Tijdens de talk over “Security Lessons Learned from 2021” kregen we de meest inbraakgevoelige plug-ins voorgeschoteld door Victor Santoyo. Geen reden voor paniek: bij Suite Seven updaten we je website of webshop maandelijks of elk kwartaal, afhankelijk van je updatepakket.

Wat we van WordPress kunnen verwachten

Binnen WordPress is een specialistisch team opgezet voor het optimaliseren van de performance van de core. Het team van vrijwilligers gaat aan de slag met allerlei features voor het verbeteren van de core. Deze nieuwe features worden pas toegevoegd als ze volledig doorgetest zijn, waardoor het 3 maanden tot 1 jaar kan duren, voordat een feature wordt doorgevoerd in de core. Gelukkig voor ons kunnen we op korte termijn verschillende features al testen, door de Performance Lab plugin te installeren.

Tot volgend jaar!

Volgend jaar vindt WordCamp (hopelijk) plaats in het zonnige Athene, Griekenland! Van 8 tot 10 juni 2023 hopen we weer met (een deel van) het team af te reizen naar het volgende evenement. Hopelijk zijn er tegen die tijd veel performance features voltooid en kunnen we optimaal gebruikmaken van block patterns. Dat zou lekker zijn. Tot volgend jaar!

Edwina Morjan

Recruiter

Volgend jaar mee naar WordCamp Europe in Athene?

Wij zijn altijd op zoek naar leergierige (WordPress) developers. Neem contact op met Edwina en wie weet zit jij volgend jaar op de main stage te genieten van inspirerende sprekers!

Contact opnemen 0342 846 926