WordPress Multisite blog - banner
WordPress logo

De kracht van een WordPress Multisite

WordPress, het meest populaire contentmanagementsystemen ter wereld, biedt een breed scala aan functionaliteiten voor het creëren en beheren van websites. Een van de krachtigste functies van WordPress is de mogelijkheid om een WordPress Multisite op te zetten. Met een WordPress Multisite kunnen meerdere websites worden beheerd vanuit één enkele installatie.

Wat is een WordPress multisite?

WordPress multisites is eigenlijk het beheren van meerdere websites in één WordPress installatie. Dat betekent dat alle multisites kopieën zijn van elkaar, met andere inhoud. De technische kant van de website is voor alle websites hetzelfde, dat houdt in dat ze draaien op hetzelfde thema, dezelfde plug-ins en dezelfde database. Je kan binnen een aantal klikken in het WordPress dashboard switchen tussen de verschillende websites. Op deze manier kan je snel pagina’s, blogberichten en eventuele producten per website aanpassen.

WordPress Multisite

De voordelen van WordPress Multisite

Efficiëntere code, ontwikkeling en management

Omdat je maar één thema gebruikt, hoef je voor aanpassingen op beide sites maar één keer de code aan te laten passen voor veranderingen op beide sites. Dat kan dubbele code schelen, maar ook ontwikkelingskosten en onderhoud. Zo kan je gemakkelijk meerdere websites beheren, terwijl je relatief weinig code hoeft te onderhouden. Een win-win situatie voor alle partijen!

Duidelijk overzicht

Bij het opzetten van een multisite is er één superbeheerder die overzicht heeft over alle sites. Hierdoor kun je eenvoudig onderscheid maken tussen gebruikers met beheerderstoegang tot een specifieke website en gebruikers met rechten voor alle websites. Dit zorgt voor duidelijkheid in gebruikersrechten en biedt de superbeheerder meer controle over het gehele netwerk.

Uniforme merkidentiteit

Met een WordPress Multisite kunnen websites binnen het netwerk worden gestandaardiseerd om een consistente merkidentiteit te behouden. Dit betekent dat thema’s, kleuren, logo’s en andere visuele elementen gemakkelijk kunnen worden aangepast en toegepast op alle sites. Dit helpt bij het versterken van de merkherkenning en het creëren van een professionele uitstraling.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Tot slot is een WordPress Multisite flexibel en schaalbaar, waardoor nieuwe sites op elk moment kunnen worden toegevoegd. Dit is vooral handig voor bedrijven met meerdere afdelingen, franchises of dochterondernemingen die elk een eigen website nodig hebben. Het beheer van al deze sites binnen één netwerk vereenvoudigt het proces en maakt het gemakkelijk om te groeien.

Suite Seven als jouw ondersteunende partner

Hoewel een WordPress multisite veel voordelen heeft, is het implementeren en onderhouden ervan een complex proces dat professionele ondersteuning vereist. Het opzetten en configureren van een WordPress Multisite vereist de nodige technische kennis. Suite Seven beschikt over ervaren developers die bekend zijn met de complexiteiten van een multisite-implementatie.

Aanpassing en branding

We begrijpen als geen ander het belang van een unieke merkidentiteit. Onze specialisten kunnen de WordPress Multisite aanpassen aan jouw specifieke behoeften, inclusief het ontwerpen en implementeren van aangepaste thema’s en functionaliteiten. Dit zorgt voor een consistente merkervaring op alle websites binnen het netwerk.

Onderhoud en beveiliging

Suite Seven zorgt voor het onderhoud en de beveiliging van het WordPress Multisite-netwerk. We houden de software up-to-date, voeren regelmatige back-ups uit en implementeren beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de websites veilig en beschermd zijn tegen bedreigingen.

Een duurzame toekomst: schaalbaarheid en groei

Met de hulp van Suite Seven wordt het WordPress Multisite-netwerk moeiteloos schaalbaar en kan het meegroeien met de behoeften van het bedrijf. Onze developers zijn gespecialiseerd om nieuwe sites toe te voegen, functionaliteiten uit te breiden en aanpassingen door te voeren wanneer het bedrijf verder groeit. Dit creëert een stevige basis voor toekomstige uitbreiding en flexibiliteit.

Voor wie is een multisite niet geschikt?

Een multisite is niet in elke situatie en voor elk bedrijf de beste oplossing. Als je sites wilt beheren die qua techniek veel van elkaar verschillen (denk aan thema’s en plug-ins), is het niet verstandig een multisite te gebruiken. Veel specifieke code voor één website, kan voor de andere website juist als stoorzender werken en doet de voordelen van een multisite teniet. Twijfel je of dit voor jou geldt? Vraag het onze experts!

Ontdek de kracht van een Multisite voor jouw bedrijf

Weet je niet zeker of een multisite past bij jouw bedrijf? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met je mee! Je kan ons bereiken door ons te mailen naar kevin@suiteseven.nl of te bellen op 0342 846 926.

 

Kevin van Hattum

Support Manager

Heb je even tijd om te sparren?

Heb je vragen over het uitbreiden van jouw WordPress website? Kom langs in ons gloednieuwe pand in Barneveld of bel mij voor advies, we helpen je graag!

Contact opnemen 0342 846 926