Suite Seven - BERG Toys
Terug naar cases
Website

BERG Toys

Hoe laten we gebruikers op een intuïtieve manier kennis maken met een enorm assortiment aan verschillende trampolines? Deze vraag kregen we van BERG Toys. Na verschillende creatieve brainstorms op locatie, is dit het eindresultaat.

2.5min

Gemiddelde sessieduur

1500

Gebruikers per dag

Op onderzoek uit

Tijdens de onderzoeksfase werden we gebriefd door BERG Toys en bespraken we de wensen en eisen van het eindproduct. In deze fase voerden we ook een analyse uit, hoe pakken andere bedrijven dit probleem aan? Er bestaan talloze configuratoren online, we analyseren ze, bespreken ze en vergaren learnings die we meenemen in de onderzoeksfase.

Suite Seven - Berg Toys

Een gebruiksvriendelijk en intuïtief user interface

Na de onderzoeksfase is het tijd voor de ontwerpfase. Om snel te kunnen schakelen, werken we de eerste concepten uit in wireframes. Een wireframe is een versimpeld ontwerp, zodat er nog gemakkelijk (veel) wijzigingen gedaan kunnen worden en er verschillende concepten in korte tijd uitgewerkt kunnen worden. Vanuit de data blijkt dat het overgrote deel van de gebruikers van BERG Toys het assortiment bekijkt op een mobiel device. De keuze is daarom eenvoudig: we werken mobile-first. Eerst ontwerpen we de mobiele wireframes, om deze vervolgens te vertalen naar tablet en desktop ontwerpen. We starten met low-fidelity, we schetsen de wireframes op. In de volgende fase werken we mid-fidelity, waar we voor het eerst digitaal aan de slag gaan met het concept. In de high-fidelity fase worden de simpele mid-fidelity wireframes uitgewerkt naar een realistisch klikbaar prototype.

Het definitieve concept wordt vervolgens ontworpen in de kleuren, lettertypes en iconografie van de opdrachtgever. De ontwerpers hebben in deze fase veel contact met de art director van BERG Toys, die verantwoordelijk is voor alle uitingen van het bedrijf. Waar nodig ondersteunen we bij het ontwerpen van nieuwe iconografie. Een mooie samenwerking, om een eindproduct te realiseren dat volledig binnen de uitingen en uitstraling van de klant past.

Maatwerk realiseren in Laravel

De trampoline configurator is volledig gebouwd in Laravel. De applicatie past namelijk niet in het jasje van Magento of WooCommerce, daarom bouwen we de applicatie compleet maatwerk in Laravel. We realiseerden hiervoor een volledig maatwerk content management systeem. Het grootste voordeel van maatwerk realiseren in Laravel is een supersnelle applicatie. Met een Total Page Size van 610KB en een laadtijd van slechts 450 miliseconden, daarmee komt een mobile-first applicatie ook echt tot zijn recht.

Naar de configurator
case-berg-laptop-mockup-two

Hoe wij dit doen?

Wil je weten hoe wij zo’n project aanpakken? Lees dan snel verder!

En de klant is ook tevreden

Vorig jaar samengewerkt met Suite Seven om onze trampoline-configurator te realiseren! Het doel hiervan was om consumenten te helpen met het zoeken naar een geschikte trampoline. Hiervoor zijn we een aantal keer op locatie geweest om de details door te spreken. Het resultaat was precies wat we voor ogen hadden, mede door de goede samenwerking en communicatie voor dit project. Ook voor wijzigingen en problemen kunnen we áltijd terecht bij Suite Seven. Ook na het project blijft de communicatie goed, wat erg fijn is bij vragen. Voor toekomstige projecten zal ik zeker nog een keer aankloppen!

Matthijs Leenders (BERG Toys)

De betrokken personen

Deze specialisten zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de trampoline configurator van BERG Toys.