Terug naar cases
E-Commerce

Het Mandenhuys

Stoelen van rotan, fietsmanden en eetkamerstoelen. Een greep uit het assortiment van Het Mandenhuys, gestart begin 2016 en uitgegroeid tot een volwassen online woonwinkel.

1,2s

Laadtijd

200+ orders

Gemiddeld per maand

1.59% CR

Gemiddeld per maand

Van Prestashop naar WooCommerce

Wanneer je als ondernemer wilt groeien is het erg frustrerend als je tegen de beperkingen van het systeem aanloopt. Het Mandenhuys is ooit gestart in Prestashop, maar liep hierbij tegen zijn limieten aan qua uitbreidingsmogelijkheden. Door een nieuwe webshop te realiseren in WooCommerce, namen we deze limieten weg en maakten we het weer mogelijk om door te groeien.

Ontwerpen aan de hand van data

Bijna 70% van de gebruikers van Het Mandenhuys shopt mobiel, logischerwijs beginnen we daarom met het ontwerpen van de mobiele ontwerpen. Het overgrote deel van de gebruikers shopt tenslotte op zijn mobiele telefoon. Door mobiel te starten met de ontwerpen zorgen we ervoor dat de belangrijkste informatie direct in beeld is. De designers bedenken en ontwerpen samen met de rest van het team en de klant een gelikt mobiel ontwerp, welke vervolgens vertaald wordt naar een desktop ontwerp. Zo zorgen we voor een optimaal ontwerp op zowel mobiel als desktop.

Blijven optimaliseren

Het gedrag van gebruikers verandert continu en een webshop moet daar op inspelen. Daarom is het goed om de webshop te blijven monitoren en continu te blijven optimaliseren. Dit doen wij door alle vergaarde kwalitatieve en kwantitatieve data te analyseren. Wat valt op? Wat kan beter? Halverwege dit jaar voerden we verschillende optimalisaties door, we optimaliseren de check-out, verwerken (meer) manieren om up- en cross sells te stimuleren. De standaard zoekfunctionaliteit werd geoptimaliseerd met behulp van Algolia, waardoor gebruikers de zoekresultaten direct krijgen voorgeschoteld, zonder eerst naar een zoekresultatenpagina te worden doorverwezen.

Deze optimalisaties zorgen ervoor dat Het Mandenhuys blijft doorgroeien. In juli 2020 lag de omzet vanuit de webshop ruim vier keer zo hoog ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit kwam mede door het stijgende conversiepercentage en de toegenomen orderwaarde. We kunnen dus stellen dat de optimalisaties hun effect hebben. Ook op dit moment blijven we maandelijks optimaliseren, waardoor we in de toekomst het succes van Het Mandenhuys nog groter kunnen maken.

Zo doen we dat

Wil je graag meer weten over hoe wij Het Mandenhuys geholpen hebben om online te verkopen?

En de klant is ook tevreden

Suite Seven schakelt snel! Ik heb al meerdere jaren een fijne samenwerking met ze. Suite Seven denkt met je mee, geeft professioneel en eerlijk advies en gaat voor het beste (online) resultaat!

Esmee Mary (Het Mandenhuys)
De betrokken personen Deze personen hebben hard gewerkt om dit project tot de laatste pixel perfect te krijgen!