Terug naar cases
Van Magento naar WooCommerce

Tuinenshop

Heb je groene vingers? Dan heb je vast eens het tijdschrift Groei & Bloei in handen gehad. De kans is aannemelijk dat je dan weleens van Tuinen-Shop.nl heb gehoord, officiele dealer van De Wit en Felco tuingereedschap.

+23%

Conversie ratio

+61%

Gemiddelde orderwaarde

1,1s

Laadtijd

Van Magento 1 naar WooCommerce

Tuinen-Shop.nl bestaat al enkele jaren en is gestart in Magento 1. Per 1 juli dit jaar is de end-of-life van Magento 1 bereikt. Dit houdt in dat zij stoppen met het leveren van support en het uitbrengen van nieuwe beveiligingspatches en updates. Als ondernemer moet je de keuze maken: ga je over op Magento 2 of kies je voor een ander CMS? Bijvoorbeeld een maatwerk webshop in WordPress in combinatie met WooCommerce?

Magento 2 is niet altijd het meest geschikt voor jouw bedrijf, bovendien liggen de ontwikkelingskosten van het systeem een stuk hoger dan bij een webshop in WooCommerce. Wij hebben Tuinenshop geadviseerd om in WooCommerce verder te gaan, aangezien dit het beste aansluit op hun wensen en eisen.

Prominente zoekfunctie en categorie blokken

Als je binnenkomt dan vallen twee dingen gelijk op: de prominente zoekfunctie en de categorie blokken om te navigeren. Deze onderdelen kwamen duidelijk naar voren tijdens het vooronderzoek aan de hand van de verzamelde data. Met ruim 4000 producten is het enorm belangrijk dat de producten goed gevonden kunnen worden door de webshop bezoekers, daarom implementeren we de zoekmachine van Algolia.

Met Algolia is het zoeken van het juiste product eenvoudig en bovendien gaat dit enorm snel. Wat resulteert in een flitsende gebruikerservaring, wat weer een enorm positieve invloed op de conversie heeft. Weet de gebruiker niet exact wat hij zoekt? Dan kan hij eenvoudig dieper de webshop in navigeren met de populaire categorieën blokken op de homepagina. Zo sturen we de gebruiker eenvoudig door de webshop heen.

One-page check-out en Postcode.nl

Afrekenen moet zo simpel mogelijk zijn voor de bezoeker, zodat de kans nihil is dat hij hier nog afhaakt. Hoe zorgen wij hiervoor? We halen alle drempels in het bestelproces weg en maken het afreken proces zo overzichtelijk mogelijk. Dat doen we met ons eigen ontwikkelde one-page check-out. Deze check-out is volledig gericht op het stimuleren van verkopen. Denk aan het tonen van USP’s, adresgegevens die automatisch worden aangevuld met een Postcode.nl-koppeling en het weghalen van wrijving, zoals de header en footer van de website. En de resultaten liegen er niet om!

Migratie en 301’s

Als je al jaren online opereert bevat je webshop veel data en heb je waarschijnlijk veel waarde en autoriteit opgebouwd in Google. Het is dan ook enorm belangrijk dat je de opgebouwde waarde in Google meeneemt naar de nieuwe webshop. Samen met NeoSEM stellen we een redirect plan op, zodat elke afwijkende bestaande URL een nieuwe bestemming krijgt en de waarde wordt meegenomen.

Behalve de pagina’s is het ook belangrijk dat de afbeeldingen geredirect worden. Een groot deel van oriënterende gebruikers gebruikt Google Image Search om inspiratie op te doen. Het is dus van groot belang dat de afbeeldingen worden geredirect, zodat Tuinen-Shop.nl ook hier haar waarde behoudt. Het resultaat? Geen vervelende drop tijdens livegang van de nieuwe webshop, waar veel ondernemers vaak bang voor zijn.

Het is daarnaast belangrijk dat de data (bestellingen, producten, reviews) worden meegenomen. Al deze data wordt door één van onze back-end developers gemigreerd van Magento 1 naar WooCommerce. Waardoor jarenlang hard werken aan de webshop niet verloren gaat.

Hoe wij dit doen?

Wil je graag meer weten over hoe wij Tuinen-Shop.nl tot een (nog) groter succes hebben gemaakt?