WooCommerce of Mangeto 2

Kiezen tussen WooCommerce of Magento 2

Ben je van plan om een webshop te realiseren, dan is het van belang dat je een keuze maakt voor een systeem dat bij je past. Het laatste wat je wilt, is dat je er tijdens de testfase achter komt dat bepaalde wensen niet of nauwelijks mogelijk zijn, terwijl dit in een ander systeem wel eenvoudig(er) geïmplementeerd had kunnen worden. Om de keuze voor jou makkelijker te maken hebben we de verschillen tussen deze twee e-commerce systemen voor je op een rij gezet.

Welk aandeel hebben WooCommerce en Magento 2?

Om het aandeel per platform te achterhalen, nemen we een kijkje op BuiltWith. Een bedrijf dat gestart is in 2007, vanaf die tijd monitoren zij continu welke technieken er door verschillende websites en webshops gebruikt worden.

Op dit moment is maar liefst 29% van de e-commerce websites in Nederland gebouwd met WooCommerce. WooCommerce heeft daarmee het grootste aandeel van alle platforms. Magento wordt door 9% van alle webshops gebruikt. Het overige deel zijn bijvoorbeeld systemen als Shopify, LightSpeed en PrestaShop.

 

grafiek aandeel woocommerce en magento 2

 

Bron: https://trends.builtwith.com/shop/country/Netherlands
geraadpleegd op 11 februari 2021

WooCommerce specialist

WooCommerce is een plug-in die geïnstalleerd kan worden op WordPress. Zoals je wellicht weet zijn wij gespecialiseerd in WordPress en hebben wij veel ervaring in het bouwen van webshops met WooCommerce. Onze developers kennen dan ook alle ins-en-outs, waardoor we ook niet standaard functionaliteiten maatwerk voor jou kunnen realiseren. Wil je bijvoorbeeld een koppeling met je boekhoudprogramma of vervoer partij? Geen probleem!

De voordelen van WooCommerce

Wat betekent dit voor jou? Wat zijn dan de voordelen van WooCommerce en waarom zou je voor deze oplossing kiezen? Hieronder vind je een overzicht:

 • WooCommerce is gebouwd op WordPress, het meest gebruikte content management systemen ter wereld. Met WordPress ben je enorm flexibel in het beheren van je content;
 • het ontwikkelt zich razendsnel dankzij open-source ontwikkeling en heeft een enorme hoeveelheid beschikbare plug-ins;
 • is eenvoudig in gebruik, bovendien trainen wij je om zelf aan de slag te gaan met het systeem. Waardoor je zelf aan de slag kunt met je webshop;
 • biedt simpele en uitgebreide rapportages;
 • het is standaard mogelijk om zowel fysieke als digitale producten te verkopen;
 • het koppelt met boekhoudprogramma’s, zoals Exact of Moneybird;
 • de ontwikkelingskosten liggen lager dan bij Magento 2.

Magento 2 een waardevolle investering

Magento is van zichzelf al een uiterst professioneel en volwassen webshop systeem. Het wordt veelal gebruikt door grote(re) e-commerce bedrijven. Een Magento 2 webshop is enorm schaalbaar en daarmee zeer geschikt voor bedrijven met een wat groter assortiment.

Out of the box biedt het platform bovendien al enorm veel functionaliteiten welke bij WooCommerce vaak nog gerealiseerd moeten worden. Denk hierbij aan functies als meertaligheid, configureerbare producten en klant dashboards.

De voordelen van Magento 2

Hetzelfde geldt voor Magento 2. Waarom zou jouw voorkeur gaan naar Magento 2? De voordelen op een rij:

 • Het bevat standaard alle functionaliteiten voor een webwinkel die je maar kunt wensen, ook bevat het mogelijkheden om de B2B markt te bedienen;
 • Magento is enorm schaalbaar. 500.000 producten is geen enkel probleem, het systeem maakt standaard gebruik van Elasticsearch;
 • je hebt geen geografische beperkingen, ideaal voor als je internationaal opereert of daar ambities voor hebt. Je kunt eenvoudig aan de slag met meertaligheid, multistores en verschillende valuta.

Een keuze maken tussen WooCommerce of Magento 2

Onze passie ligt in het online succesvol maken van bedrijven. Dat kan niet anders dan door het beschikbare budget van jouw bedrijf zo optimaal mogelijk in te zetten. Wij geven daarom altijd eerlijk advies hoe wij denken dat we samen een maximaal resultaat kunnen behalen. De ontwikkelingskosten van een Magento 2 webshop liggen een stuk hoger ten opzichte van een WooCommerce webshop. Dit kan negatieve invloed hebben op het online marketing budget. In dat geval is het verstandig om kritisch te zijn en een afweging te maken of een Magento 2 webshop wel nodig is.

Trek meer verkeer naar je webshop

Kies je uiteindelijk toch voor WooCommerce? Dan blijft er waarschijnlijk voldoende budget over om bijvoorbeeld een succesvolle Google Ads campagne op te zetten en aan de slag te gaan met het organische verkeer.

Wanneer je deze eisen hebt, kies dan voor WooCommerce

 • Je hebt een beperkt(er) budget en hebt baat bij minder ontwikkeluren
 • Je wilt gebruik maken van het meest gebruikte content management systeem ter wereld;
 • Je wilt veel flexibiliteit, ook in het ontwikkelen van maatwerk functionaliteiten.

Als je deze eisen hebt, dan doe je er goed aan om te kiezen voor Magento 2

 • Je hebt een productcatalogus met enorm veel producten
 • Je hebt ingewikkelde wensen wat betreft koppelingen, met bijvoorbeeld AFAS, Akeneo, Exact of andere systemen.
 • Je hebt verschillende verkoopkanalen of hebt de ambitie om aan meerdere landen te verkopen.

In het kort

 • Kies het systeem dat bij jou past
 • De voordelen van Woocommerce
 • De voordelen van Magento 2
 • Hulp bij je keuze!

Tim van Rootselaar

Teammanager

Nog niet gelukt om een keuze te maken?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over WooCommerce of Magento 2? Of ben je benieuwd naar onze andere diensten. Schroom niet om contact op te nemen met ons, dan zullen we jouw vraagstuk uitgebreid behandelen onder het genot van een goede bak koffie. Tot snel!

Contact opnemen 0342 846 926