WordCamp 2023
Athene vlag Griekenland

Suite Seven naar WordCamp Europe 2023 Athene

Collega’s Nick, Herbert en Kevin reisden af naar het zonnige Athene om WordCamp 2023 bij te wonen. Het was een waanzinnig avontuur vol workshops, presentaties en netwerkmogelijkheden. Ze hebben kennis opgedaan over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van WordPress en innovatie. Met deze nieuwe inzichten op zak gaan ze weer hard aan de slag voor onze klanten!

Wat is WordCamp Europe?

WordCamp Europe is een jaarlijks evenement dat de grootste WordPress-community in Europa samenbrengt. Het is een bijeenkomst van ontwikkelaars, ontwerpers, bloggers, ondernemers en gebruikers die geïnteresseerd zijn in het WordPress-platform. Tijdens WordCamp Europe worden er lezingen, workshops en paneldiscussies gehouden over verschillende aspecten van WordPress, zoals ontwikkeling, design, marketing en community-building. Het evenement biedt deelnemers de mogelijkheid om kennis te delen, te netwerken en nieuwe vaardigheden te leren. WordCamp Europe is een inspirerende en educatieve ervaring voor iedereen die betrokken is bij WordPress en biedt een platform voor het opbouwen van waardevolle relaties binnen de community.

Wat hebben we geleerd tijdens dit evenement?

Tijdens het bezoek aan het evenement vinden verschillende lezingen plaats, zo volgden we onder andere talks over:

  • WordPress performance;
  • AI in WordPress;
  • Het bouwen van hoogwaardige headless WordPress-systemen;
  • Wat is er nieuw in CSS?;
  • Security.

En als kers op de taart een talk van Matt Mullenweg (medeoprichter), Josepha Haden Chomphosy (Uitvoerend Directeur) en Matías Ventura (Productarchitect bij Automattic) met een overzicht van de prestaties en leermomenten, gevolgd door een vraag-en-antwoordsessie met medeoprichter en projectleider Matt Mullenweg, waarin hij zijn reflecties zal delen over 20 jaar open source innovatie en disruptie.

Een van de meest gedenkwaardige presentaties tijdens WordCamp EU 2023 was de afsluitende sessie “Variations on a theme: 20 years of WordPress“. Deze inspirerende presentatie werd gegeven door prominente sprekers Matt Mullenweg, Josepha Haden Chomphosy en Matías Ventura. Ze namen het publiek mee op een reis door de afgelopen twee decennia van WordPress en de impact ervan op het web.

Foto collage WordCamp 23

Tijdens de presentatie werden verschillende belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van WordPress benadrukt, waaronder de evolutie van eenvoudige blogs tot krachtige websites en online platforms. De sprekers deelden hun persoonlijke ervaringen en inzichten in hoe WordPress de afgelopen 20 jaar is gegroeid en veranderd.

Een opwindend toekomstgericht aspect dat tijdens de presentatie werd besproken, was het vooruitzicht van native meertaligheid in WordPress. Mullenweg, Haden Chomphosy en Ventura deelden hun visie en plannen om WordPress te transformeren in een platform dat gemakkelijk meerdere talen ondersteunt zonder het gebruik van externe plug-ins.

Deze aankomende functie zou een enorme stap voorwaarts betekenen voor gebruikers over de hele wereld, waardoor WordPress nog toegankelijker wordt voor een breed scala aan taalgemeenschappen. Het zou ook de deur openen naar nieuwe mogelijkheden voor internationale samenwerking en het delen van inhoud op wereldwijde schaal.

Wat kunnen we direct toepassen voor onze klanten?

We staan weer op scherp en zijn blij weer nieuwe kennis opgedaan te hebben over CSS tijdens de talk ‘What’s new in CSS?’. Deze talk bood direct toepasbare voordelen voor onze gewaardeerde klanten van Suite Seven:

  1. Verbeterde visuele ervaring: Met de nieuwste CSS-functies kunnen we de visuele ervaring van websites naar een hoger niveau tillen. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, kunnen we moderne en aantrekkelijke ontwerpen creëren die de aandacht van bezoekers trekken en een positieve indruk achterlaten.
  2. Responsiviteit en mobielvriendelijkheid: CSS biedt steeds meer mogelijkheden om websites responsief en mobielvriendelijk te maken. Door gebruik te maken van de nieuwste CSS-technieken kunnen we ervoor zorgen dat de websites van onze klanten er op elk apparaat en schermformaat goed uitzien en optimaal functioneren.
  3. Snellere laadtijden: Efficiënt gebruik van CSS kan de laadtijden van websites aanzienlijk verbeteren. Tijdens de talk werden optimalisatietechnieken besproken die kunnen leiden tot snellere en vloeiendere gebruikerservaringen. Dit is essentieel voor het behouden van bezoekers en het maximaliseren van conversies.
  4. Interactieve en dynamische elementen: CSS biedt steeds meer mogelijkheden om interactieve en dynamische elementen aan websites toe te voegen. Denk aan animaties, overgangen en andere visuele effecten die de gebruikerservaring verrijken en de betrokkenheid van bezoekers vergroten.

We zijn geïnspireerd door de besproken CSS-technieken en staan te popelen om deze toe te passen in onze projecten. We geloven dat deze nieuwe mogelijkheden de websites van onze klanten naar een hoger niveau zullen tillen en hen helpen om hun online doelen te bereiken.

Tot volgend jaar!

Volgend jaar staat WordCamp gepland (onder voorbehoud) in het mooie Turijn! Van 13 tot 15 juni 2024 hopen we opnieuw met (een deel van) ons team naar dit fantastische evenement te gaan. We kijken ernaar uit om te ontdekken welke verbeteringen er zijn gerealiseerd op het gebied van prestaties en hoe we optimaal gebruik kunnen maken van WordPress. Tot volgend jaar! In de tussentijd zitten we niet stil. Heb je vragen over WordPress of sta je open voor een inspirerende sparring sessie? Gaaf! Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel een van onze collega’s op 0342-846926. Wij adviseren je graag!

Nick van Amersfoort

Frontend Developer

Heb je even tijd om te sparren?

Heb je vragen over het verbeteren van jouw WordPress website? Kom langs in ons gloednieuwe pand in Barneveld of bel mij voor advies, we helpen je graag!

Contact opnemen 0342 846 926