Software koppeling laten maken?

Een betaalprovider, een softwarepakket voor urenregistratie, nog een pakket voor de boekhouding. Als bedrijf heb je vaak te maken met meerdere software systemen. Om deze aan elkaar te verbinden, heb je een (API) koppeling nodig. Een koppeling zorgt voor de communicatie tussen de verschillende softwarepakketten. Laat deze koppeling door ons maken en bespaar zowel kosten als tijd!

Voordelen van een software koppeling

Een software koppeling, ook wel API koppeling genoemd, brengt veel voordelen met zich mee waar jij van kunt profiteren:

  • Een groot voordeel is dat het je veel tijd en moeite bespaart. Waarom? Omdat je niet meer afzonderlijk hoeft te werken in de verschillende systemen. Je bent geen uren meer kwijt aan het handmatig overnemen van informatie, het wordt gewoon automatisch uitgewisseld.
  • Tijd is geld en met een software koppeling bespaar je dus ook geld. De personeelskosten van het handmatig invoeren van informatie vallen vaak hoger uit dan de kosten van deze efficiënte oplossing.
  • Het verkleint ook het risico op fouten. Aangezien je door een koppeling niet meer meerdere keren informatie moet invoeren in verschillende softwarepakketten, zul je minder snel een misstap begaan. Vul het 1 keer goed in en de klus is geklaard!

Standaard koppelingen en maatwerk koppelingen

Er zijn twee soorten API-koppelingen: de standaard koppeling en de maatwerk variant. Bij Suite Seven kunnen wij beide voor jou maken. Welke koppeling bij jouw website past, is afhankelijk van de systemen waar je mee werkt.

Standaard koppeling: relatief makkelijk

Wil je gebruik maken van systemen zoals Google Analytics, Channable of Mollie? Bij Suite Seven koppelen wij deze en andere systemen standaard aan je webshop. Deze API-koppelingen kunnen wij eenvoudig realiseren door bestaande koppelingen, oplossingen en partijen te gebruiken.

Maatwerk koppeling: geen eenvoudige klus

Als deze bestaande oplossingen niet beschikbaar zijn, gaan we voor een maatwerk koppeling. Deze koppeling is alleen te implementeren wanneer beide systemen met elkaar kunnen communiceren én dit toestaan. Zo hebben we bijvoorbeeld onze expertise ingezet om een op maat gemaakte koppeling te realiseren voor WooCommerce en HST. Door deze maatwerk koppeling is het nu mogelijk om onder andere nieuwe bestellingen automatisch aan te melden, te annuleren en adresgegevens te wijzigen.

Hoe gaan we te werk?

Een software koppeling maken doe je niet zomaar zelf. Onze specialisten kunnen voor jouw website of webshop zowel een standaard als een maatwerk koppeling implementeren. Voor een standaard koppeling maken we gebruik van de bestaande koppelingen, oplossingen en partijen. Door onze ervaring kunnen wij dit efficiënt en effectief voor jouw site waarmaken.

Doordat een maatwerk koppeling minder eenvoudig is om te realiseren, gaat er ook meer werk in zitten. Voordat we beginnen gaan we met jou bekijken wat de requirements zijn. Denk aan track & trace codes, wijzigen van adresgegevens of andere specifieke wensen die je hebt. Wij zorgen voor een passende en efficiënte koppeling.

Wil jij tijd en geld besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Of kom gezellig langs voor een bakje koffie en een goed gesprek.

Jelle van Amersfoort

Head of Development

Vrijblijvend advies over het maken van een (maatwerk) koppeling?

Neem contact met ons op. We denken graag met je mee! Automatiseren kan veel tijd en moeite besparen, verkleint het risico op fouten en is een efficiënte oplossing.

Contact opnemen 0342 846 926