Wat is een configurator?

In een markt die continu blijft groeien, moet je manieren vinden om je te kunnen onderscheiden van andere bedrijven. Veel bedrijven zijn zoekende met hoe zij hun product op een zo goed mogelijke manier op de markt kunnen brengen. In veel situaties adviseren wij een configurator. 

Middels een productconfigurator kan de eindgebruiker volledig zelf de keuze maken hoe het eindproduct eruit komt te zien. Hierdoor heeft de gebruiker de touwtjes in handen en kan hij het product naar eigen wens configureren. Echter is voor bedrijven een configurator in veel gevallen maatwerk, wat inhoudt dat dit veel tijd kan kosten om te realiseren.

Wat zijn de mogelijkheden van een configurator op maat?

In de afgelopen jaren is de vraag naar een modulaire productconfigurator exponentieel
toegenomen. Veel meer bedrijven willen hun klanten meer mogelijkheden bieden om het
product te configureren naar eigen wens om hiermee hun conversie te verbeteren.

Modulaire en volledige configurator

Met een modulaire en volledige configurator bied je klanten de mogelijkheid om een product van A tot Z samen te stellen. Denk hierbij aan een houten tafel waarbij je de maten van de tafel moet doorgeven, de lak of olie, houtkeuze en dergelijke. Vervolgens zijn al deze keuzes van elkaar afhankelijk waarbij de gemaakte keuzes, prijs en product afbeelding ook continu blijven veranderen. Het is essentieel dat je een solide basis hebt die modulair opgezet is. Hierdoor kun je naast tafels ook garagedeuren, zwembaden en dergelijke configureren.

Geautomatiseerde orderafhandeling

Vervolgens krijgt de eindgebruiker een overzicht te zien en kan hij met verschillende betaalmethodes het product afrekenen of inschieten als aanvraag. De orderafhandeling kunnen we volledig automatiseren, waardoor je weinig extra werk hebt in het afhandelen van aanvragen en bestellingen.

Integratie met transportdienst of e-maildienst

Tevens kunnen we een integratie met een transportdienst of e-maildienst mogelijk maken. Hierbij denken we graag met je mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Blecks

Een configurator op maat door Suite Seven

Suite Seven is een digitaal bureau dat gespecialiseerd is gespecialiseerd in het realiseren van websites en webshops. Met een team van ongeveer 20 jonge specialisten werken we vanuit Barneveld met een passie voor het succesvoller maken van andere bedrijven en organisaties. Dit doen wij mede door configuratoren op maat te creëren.

  Geheel vrijblijvend
  Elke kast op maat webshop

  Bespaar tijd en verklein het aantal fouten in het aankoopproces

  Door een modulaire productconfigurator kan de eindgebruiker het product volledig naar eigen wens aanpassen, waardoor je direct een duidelijk inventarisatie hebt van wat de wensen van de eindgebruiker zijn.

  Wij zijn daarnaast ook continu bezig met het aankoopproces te verbeteren met als doel de conversie te laten stijgen. Dit doen wij veelal in samenwerking met onze partner PAY. Hierdoor krijgen we duidelijk inzicht in waar in het afrekenproces de eindgebruiker afhaakt.

  Blecks

  Technieken

  Suite Seven heeft voor verschillende opdrachtgevers een productconfigurator gebouwd, deze zijn ieder met een andere techniek gebouwd.

  Om een modulaire productconfigurator te bouwen, zullen we in veel gevallen gebruik willen maken van bestaande oplossingen die er al zijn. Nadat de eindgebruiker een keuze heeft kunnen maken voor zijn/haar samenstelling, krijgt deze klant de mogelijkheid om het product af te rekenen. Ook hierbij zijn verschillende integraties nodig met betalingsmogelijkheden en eventuele boekhoudprogramma’s.

  WooCommerce (DeZomerspecialist.nl)

  Voordelen

  • WooCommerce is gebouwd op WordPress, het meest gebruikte content managementsystemen ter wereld;
  • Heeft een enorme hoeveelheid beschikbare plug-ins, waardoor er van alles mogelijk is;

  Nadelen

  • WooCommerce moet continu up-to-date gehouden worden;
  • Veiligheidsproblemen;
  • Hoge licentiekosten voor plug-ins;
  • Beperkingen betreft realisatie.
  Dé Zomerspecialist: specialist in zwembaden
  Laravel (Bestelgaragedeur.nl en Bestelzonwering.nl)

  Voordelen

  • Laravel community is immens groot en behulpzaam;
  • Vrijwel geen beperkingen doordat het een maatwerk oplossing is;
  • Heeft een ontelbare hoeveelheid packages die je kunt gebruiken;
  • Het systeem is razendsnel door het behendige caching systeem.

  Nadelen

  • Integreren van oude systemen is moeizaam (maar wel mogelijk);
  • Nog relatief nieuw.
  Laravel