Terug naar cases
Maatwerk WooCommerce webshop

Dé Zomerspecialist: specialist in zwembaden

Ben je een groot liefhebber van de zomer? Dan zit je bij Dé Zomerspecialist gegarandeerd goed voor de leukste artikelen voor het warmste seizoen van het jaar. Dé Zomerspecialist combineert een kwalitatief assortiment met persoonlijk contact en advies. Suite Seven heeft voor Dé Zomerspecialist een maatwerk WooCommerce webshop gerealiseerd, als vervanger van het op template basis gerealiseerde jasje waar het bedrijf was uitgegroeid.

Maatwerk WooCommerce webshop realiseren

Vanaf het eerste contactmoment was duidelijk dat Dé Zomerspecialist graag wilde professionaliseren. De huidige webshop voldeed niet meer aan alle gewenste eisen en bovendien waren veel processen nog niet geautomatiseerd. Wanneer je tegen deze beperkingen aanloopt, is het tijd voor verandering. Door een maatwerk webshop te realiseren in WooCommerce, begon een nieuw hoofdstuk dat ruimte bood voor groeimogelijkheden. Onze aanpak sluit hier perfect op aan.

Maatwerk koppeling met HST TransMission

Één van de punten waar Dé Zomerspecialist tegenaan liep was de verzending: Suite Seven realiseerde dan ook een maatwerk koppeling met de vaste vervoerder HST TransMission. Het resultaat? Er werd enorm veel tijd bespaard, doordat de bestellingen niet meer handmatig doorgevoerd hoefden te worden. Bovendien kunnen er door deze automatisering geen menselijke fouten meer gemaakt worden. Een win-win situatie dus! Meer weten over deze maatwerk koppeling? Lees onze blog over koppelingen.

Conversie verhogende modals in de customer journey

Bundel je krachten

Niets vervelender dan er bij de levering van een zwembad achter komen dat een bepaald onderdeel niet past. Hier hebben we iets op bedacht namelijk, het aanbieden van productbundels in de webshop. Deze door Dé Zomerspecialist samengestelde product bundels bevatten alle producten die je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten van het zwembad. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp, zoutwatersysteem, het benodigde zwembadzout en talkpoeder om een zomer te genieten van een prachtig opzetzwembad. Wij realiseerden deze productbundel functionaliteit in WooCommerce. Het gevolg van deze aanpassingen? Minder geretourneerde producten én minder drukte op de klantenservice.

Blijven schakelen

Zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, is de verkoop van Dé Zomerspecialist seizoensgebonden. Presteren in deze periode is daarom erg belangrijk, vandaar dat we continu monitoren en bijschakelen en samen met de klant reageren op feedback van de bezoeker. Door te blijven optimaliseren, en het gedrag van de bezoekers goed in de gaten te blijven houden, halen we ieder jaar weer het optimale uit het seizoen!

Keuzehulp zwembaden

Na het eerste seizoen bleek uit feedback van de klantenservice en Hotjar surveys dat bezoekers soms moeite hebben met het vinden van de producten die op elkaar aansluiten. “Past deze warmtepomp op mijn zwembad” of “Hoeveel filterbollen heb ik nodig bij deze filterpomp?”. Onze oplossing: een keuzehulp voor zwembaden. In de optimalisatie fase hebben we een keuzehulp gerealiseerd waarin de bezoeker aan de hand van een aantal vragen het perfecte zwembad samenstelt. Het voordeel: een hogere orderwaarde, minder vragen bij de klantenservice én minder retouren van producten die toch niet aansluiten op het bad. Uit de feedback van dit seizoen blijkt dat bezoekers enorm tevreden zijn over de keuzehulp en het een eenvoudige manier vinden om een zwembad samen te stellen. Bovendien heeft de bezoeker meer vrijheid, dan bij de standaard gebundelde producten, omdat hij of zij elke keuze volledig zelf kan maken.

Tim van Rootselaar

Head of Operations

Ook overstappen?

Maak jij ook de stap naar een professionele maatwerk WooCommerce webshop? Neem dan contact met mij op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen 0342 846 926