Terug naar cases
Maatwerk Laravel applicatie

Bestelgaragedeur: eenvoudig garagedeuren configureren

Suite Seven heeft een mobile-first maatwerk configurator gerealiseerd voor Bestelgaragedeur.nl met een open-source implementatie van Laravel. Een moderne applicatie waardoor bezoekers de garagedeur volledig naar eigen hand kunnen configureren. Een alles in één applicatie dat door zowel bezoekers als door medewerkers van Bestelgaragedeur.nl gebruikt kan worden.

Razendsnel

We <3 Laravel

Het doel van een maatwerk Laravel applicatie

De vorige webshop van Bestelgaragedeur.nl was gerealiseerd in WooCommerce. Deze e-commerce oplossing past niet goed bij het verkopen van geconfigureerde garagedeuren: het liep tegen zijn limieten aan en was in de back-end onnodig complex. Daarnaast liep het gebruiksgemak op mobiel enorm achter.

​​We hebben een maatwerk oplossing gerealiseerd in Laravel, zodat we de applicatie volledig kunnen laten aansluiten op de wensen en eisen van de opdrachtgever. Door het gebrek aan gebruiksgemak op mobiel hebben we gekozen voor een mobile-first benadering, zodat de bezoeker ook op een mobiel apparaat eenvoudig een garagedeur kan samenstellen.

De Laravel applicatie is razendsnel met een Google PageSpeed score van 96 op desktop. In combinatie met maatwerk hosting van Hipex en goed afgestelde caching is het configureren van een garagedeur gemakkelijk en snel.

De doelstellingen die Bestelgaragedeur.nl zichzelf gesteld hadden zijn ruimschoots behaald. Op het gebied van omzet, bezoekersaantallen en recensies van de bezoekers kunnen we concluderen dat de nieuwe e-commerce oplossing een mooie stap is voor de toekomst van het bedrijf.

Voor bezoekers en medewerkers

Het platform bedoeld is zowel klanten als medewerkers van Bestelgaragedeur.nl moet de applicatie zo ingericht worden dat het door beide doelgroepen gebruikt kan worden. Klanten die interesse hebben in een garagedeur kunnen de touwtjes in eigen handen nemen en moeten het product naar eigen wens kunnen configureren. Denk hierbij aan de type profilering, kleur of zelfs de bediening van jouw garagedeur. Daarnaast moeten de medewerkers die de garagedeuren op locatie komen inmeten op een tablet kunnen inloggen en de applicatie gebruiken om direct een order aan te maken op locatie. Deze inmeet applicatie is specifiek voor medewerkers en biedt extra handvatten om een duidelijke configuratie voor de garagedeur in te meten.

Niet één, maar twee

Een Laravel applicatie is (net als een WordPress website) relatief eenvoudig te kopiëren. Bestelgaragedeur (onderdeel van SunCircle), verkoopt ook zonwering. Na livegang zijn we dan ook vrijwel direct aan de slag gegaan met het kopiëren van de webapplicatie voor zonwering. Het resultaat? Op Bestelzonwering kunnen bezoekers net zo eenvoudig ritsscreens, rolluiken, knikarmschermen en uitvalschermen bestellen. De webapplicatie is voorzien van dezelfde functionaliteiten als Bestelgaragedeur en de investering ligt een stuk lager, omdat het een kopie is van de al eerder opgeleverde webapplicatie.

Ben je benieuwd naar het resultaat?

Check dan bestelgaragedeur.nl of bestelzonwering.nl!

En de klant is ook tevreden

Na 5 jaar met onze oude website te hebben gewerkt werd het tijd voor vernieuwing. Een aantal gesprekken werden gevoerd en een paar maanden later is er een website opgeleverd die boven verwachting functioneert. De website draait met een geavanceerd CMS. Een zeer overzichtelijk systeem waarin we makkelijk onze configurator kunnen aanpassen en bijwerken. Dit is één van die dingen die voor ons erg belangrijk is. Daarnaast is er een extra applicatie ontwikkeld voor onze inmeters. Zij kunnen vanaf heden via de configurator alle klantwensen bekijken die de klant vooraf zelf heeft ingevuld. Vervolgens kunnen zij deze op locatie aanvullen en dit direct naar de klant mailen. Voor ons werkt dit boven verwachting en zijn we zeer tevreden over het contact met Suite Seven en het product wat ze ons hebben opgeleverd. Op naar het volgende project!

Team (Bestelgaragedeur)

Tim van Rootselaar

Head of Operations

Sparren over Laravel?

Neem dan contact op met Tim voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen 0342 846 926