Wat is Laravel?

Voor de ontwikkeling van je website heb je veel software tot je beschikking. Bij Suite Seven hebben we veel ervaring met Laravel. Laravel is geen CMS, zoals WordPress. Het is ook geen platform, het is een framework. Het Laravel framework kan gebruikt worden door onze developers als tool om een robuuste applicatie te ontwikkelen om complexere en uitgebreide projecten in te realiseren.

Wanneer je veel met je webwinkel bezig bent, zou het kunnen dat de gratis kant-en-klare pakketten niet genoeg zijn. Met Laravel bouw je een solide basis die Suite Seven kan gebruiken om een maatwerk applicatie te realiseren. Hiermee kan jouw software worden uitgebreid zonder dat jouw vertrouwde systeem omgebouwd hoeft te worden.

De mogelijkheden van Laravel

Waarom gebruiken wij Laravel?
 • Laravel is volledig veilig. Er zijn inmiddels meer dan 200.000 websites gebouwd a.d.h.v. Laravel, wat het een betrouwbaar systeem maakt
 • Door het behendige caching systeem is Laravel een razendsnel systeem
 • Door de populariteit van het framework is er een grote Laravel community ontstaan, deze is erg vriendelijk en behulpzaam. Hierdoor zijn er regelmatig updates te vinden
 • Laravel is gemakkelijk te combineren met andere tools en software. Denk aan caching of mailingservices
En wanneer is het interessant voor jou?
 • Wanneer je een online ‘mijn-omgeving’ wilt creëren
 • Uitbreidingen van functionaliteiten
 • Koppelingen wilt met andere systemen zoals Salesforce
 • Je wilt iets bouwen dat schaalbaar én toekomst-proof is
 • Je de snelheid van je website wilt waarborgen, kies voor maatwerk

Laravel als web framework

Laravel is een framework en daarmee eigenlijk te gebruiken voor alles op het web. Wij kiezen daarom al snel voor Laravel als het project écht maatwerk functionaliteiten nodig heeft. Veel e-commerce oplossingen zijn gericht op het verkopen van digitale of fysieke producten aan bezoekers. Als het gewenste eindproduct niet dit standaard doel heeft – zoals het verkopen van VCA cursussen of op maat geconfigureerde garagedeuren – dan is het verstandig om voor een maatwerk oplossing te kiezen. Je hebt tenslotte niet altijd alle functionaliteiten nodig die standaard al in verschillende e-commerce oplossingen zitten ingebakken.

Bij een doorgaans e-commerce project hebben we daar geschikte oplossingen voor. Mocht je echter iets hebben wat daar niet onder valt, dan is Laravel het juiste framework. Denk hierbij aan een productconfigurator, ingewikkelde e-commerce zonder ‘recht toe recht aan’ producten, of de schakel tussen je boekhoudprogramma en de webshop.

Een optimale database structuur opgezet in Laravel

Laravel

Een open source

Open source houdt in – zoals de naam al verklapt – dat de broncode van de software gepubliceerd is en vrij beschikbaar is voor het publiek. Iedereen kan de code dus vrij kopiëren, aanpassen en verspreiden zonder dat daarvoor betaald hoeft te worden.

Het voordeel van open source software is dat de code vaak beter onderhouden is. Er zijn namelijk veel meer developers die ermee werken. De achterliggende gedachte van ‘open source’ is eigenlijk het ‘sharing is caring’ principe – met z’n allen komen we verder dan alleen. Omdat een hele grote groep mensen de code gebruikt, is de code behalve beter onderhouden, ook vaak innovatiever wat jouw webshop naar een hoger niveau kan tillen.

Ben jij klaar voor de volgende stap online?

Laat jouw website compleet custom made bouwen, met een digitale omgeving, koppelingen met andere systemen of uitgebreide functionaliteiten. Waar kunnen we jou mee helpen?

Laravel op Github

Laravel is gebouwd in PHP

Inmiddels is bekend dat Laravel een PHP web framework is. PHP is een scripttaal waarmee dynamische webpagina’s gemaakt kunnen worden. PHP staat voor PHP Hypertext Preprocessor.

Daarnaast is PHP de meest gebruikte programmeertaal voor websites. Het Content Management Systeem WordPress is bijvoorbeeld ook in PHP gebouwd.

Backpack CMS

De kracht van Laravel

Doordat Laravel een (relatief) eenvoudig framework is, komt het niet met onnodige ingebouwde poespas. Verschillende e-commerce platformen hebben veel standaard functionaliteiten al ingebouwd en zijn vanuit de basis al overal op voorbereid. Dit komt nog wel eens ten koste van de flexibiliteit en snelheid. Dit zal je bij Laravel niet merken.
Laravel is in de basis kaal waardoor je vanaf het begin je applicatie door ons naar wens kan laten inrichten en uitbreiden. Bijvoorbeeld om er een CMS-module aan toe te voegen.

Deze klanten gingen je voor!

We hebben natuurlijk al een aantal webshops verder geholpen in Laravel en we laten deze met veel trots aan je zien. Een greep uit onze cases, met uitgebreide functionaliteiten, vind je hieronder!

Met welke Laravel oplossing wil jij aan de slag? Suite Seven is jouw partij!

  Geheel vrijblijvend