Wat is hosting?

Hosting is het huren van een stukje opslag op een server, of het huren van een volledige server waarop je de bestanden van jouw website kan plaatsen. Zodra de bestanden die samen jouw website vormen op deze server staan, kan deze bezocht worden door bezoekers om jouw website te bekijken.

Hypersnelle professionele hosting van onze partner Hipex

Wij werken samen met Hipex, een partij die zich vol inzet op performance en de kennis in huis heeft om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen. Met Hipex als hostingpartner lopen we als digitaal bureau voorop op het gebied van e-commerce hosting.

Waar moet een goede hosting aan voldoen?

Het vinden van een snelle en betrouwbare hosting is het belangrijkste. Meer dan de helft van je bezoekers verlaten je site namelijk op het moment dat de laadtijd meer dan 3 seconden is. Heb je een onbetrouwbare host met veel downtime? Dan zorgt dit ervoor dat je site niet te bezoeken is omdat de server waarop jouw bestanden staan niet te bereiken is. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom hebben we hier uitgezet waar een goede hosting aan moet voldoen.

Een goede host monitort de prestaties en downtime van zijn sites. Zo wordt een host direct genotificeerd zodra een server crasht of een site offline gaat, maar ook als het laden van pagina’s extreem lang duurt. Hierdoor kan de host direct actie ondernemen.

Een ander belangrijk punt is de bandbreedte en opslagruimte van de host. Grotere websites en webshops gebruiken een hoop opslag en trekken meestal ook veel verkeer aan. Daarom is het belangrijk dat je host je genoeg resources biedt om dit verkeer te verwerken. Bandbreedte van een website is de daadwerkelijke hoeveelheid gegevens die overgedragen worden via de site op een bepaald moment. Als je te weinig bandbreedte hebt, kan je site langzamer worden omdat niet alle gegevens tegelijk verwerkt kunnen worden. De opslagruimte van de site wordt gebruikt voor alle website bestanden, afbeeldingen maar ook alle opgeslagen data zoals pagina’s, berichten, bestellingen en producten. Als je site geen opslagruimte meer beschikbaar heeft, kunnen er dus geen nieuwe onderdelen opgeslagen worden en kan het voorkomen dat wijzigingen niet meer opgeslagen worden.

Het zal ongetwijfeld een keertje voorkomen dat er problemen of fouten binnen je website zitten. Het is daarom ook belangrijk dat je hoster een goed en snel supportteam klaar heeft staan. Zij kunnen je op zo’n moment snel helpen als bijvoorbeeld je site plat ligt of als specifieke onderdelen binnen je site niet meer werken.

Omdat websites vaak gevoelige informatie bevatten, zijn deze een goed doelwit voor hackers. Het is daarom van belang dat je host een volledige beveiliging aanbiedt voor je website. Het beveiligen van de website zelf is natuurlijk ook belangrijk, maar er vinden vooral hacks plaats doordat de host niet goed is beveiligd. Zo kunnen hackers bijvoorbeeld makkelijk in de server komen door opzet fouten in de server, waardoor ze bij de data van je site komen en malware op je site kunnen plaatsen.

Automatische back-ups

Een goede hosting zorgt er ook voor dat er automatische back-ups gemaakt worden van alle bestanden op de server. Het kan gebeuren dat je per ongeluk een wijziging hebt gedaan die niet meer terug te draaien is. Of misschien veroorzaak je een foutmelding met het bijwerken van site onderdelen, waardoor je website crasht of je database foutmeldingen geeft. Als je dan geen recente back-up hebt, kan dit een groot probleem zijn. In het beste geval ben je vervolgens een hoop tijd kwijt aan het herstellen van onderdelen. Maar in het slechtste geval ben je zelfs complete onderdelen van de site kwijt zoals alle pagina’s, bestellingen, producten of berichten.

Waar wacht je nog op?

Is jouw onderneming toe aan de volgende stap online? Loop je bijvoorbeeld tegen de limieten van SaaS oplossingen zoals LightSpeed of Shopify aan? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met onze instap webshop. Een volledig maatwerk gerealiseerde WooCommerce webshop voorzien van alle basis functionaliteiten om online te verkopen.

De voordelen van snelle hosting

Snelle hosting is niet alleen belangrijk voor je bezoekers, maar ook voor hoe goed je in zoekmachines zal scoren. Bezoekers haken sneller af bij langere laadtijden, waardoor er minder verkeer binnenkomt op je site. Een snelle hosting is dus erg belangrijk, omdat een snelle hosting ook een snellere website betekent. Als de host snel data kan verwerken, kan jouw site dit ook sneller terugkoppelen aan bezoekers en daarmee sneller pagina’s tonen of acties voltooien.

Zoekmachines als Google nemen de snelheid van de hosting en site ook steeds serieuzer als ranking factor. Een snelle hosting draagt dus ook bij aan een hogere plaats in Google, waardoor je sneller gevonden wordt door potentiële klanten.

Wat zijn de kosten voor hosting?

WordPress websites

Het prijzenplaatje is afhankelijk van de huidige server waarop de bestanden van jouw website staan. Om alvast wat inzicht te geven in onze prijzen, hebben we hiernaast onze WordPress & WooCommerce pakketten uitgeschreven.

Daarnaast hosten wij ook Magento en Laravel sites. De kosten hiervoor zullen in overleg zijn. Het verschil in de pakketten zit in de beschikbare schijfruimte en bandbreedte. Onze hosting pakketten komen standaard met beveiliging, SMTP mailservice, HTTP2 en een gratis SSL.

De verschillende prijspakketten
 • Voor WordPress websites rekenen wij €25,- per maand. Bij dit pakket wordt de site 1x per maand gebackupt.
 • Voor WooCommerce shops en grote WordPress sites rekenen wij €50,- per maand. Bij dit pakket wordt de site 1x per week gebackupt.
 • Voor grote WooCommerce shops rekenen wij €75,- per maand. Bij dit pakket wordt de site dagelijks gebackupt.
Neem contact op en ontvang vrijblijvend advies

Waar wacht je nog op?

Dit is hét moment om aan de slag te gaan met het professionaliseren of starten van je webshop. De ideale basis voor de toekomst.

  Geheel vrijblijvend

  Elk CMS heeft standaard configuraties nodig zodat de hosting beter kan presteren. Als je op een server verschillende CMS systemen hebt draaien, kan het zo zijn dat jouw applicatie configuraties heeft draaien die tegenstrijdig werken met de standaard configuraties van het systeem. Hierdoor kan het systeem langzamer worden. In extreme gevallen kunnen sommigen onderdelen niet goed meer functioneren omdat de benodigde configuratie niet werkt. In de ideale situatie draait jouw applicatie op een hosting systeem dat specifiek is ingesteld voor jouw CMS.

  Het is ook mogelijk om een testomgeving voor je site aan te laten maken. Op deze testomgeving kan je nieuwe extensies uitproberen, wijzigingen voorvertonen of optimalisaties controleren. Het hosten van een testomgeving kost 10 euro per maand.

  Wij monitoren onze websites op snelheid, uptime, SSL certificaat status, reactietijd en prestaties. Mocht er een website uit de lucht gaan, dan krijgen wij hier direct een notificatie van en gaan we hier direct mee aan de slag. Zo kunnen wij proactief handelen zonder dat een klant eerst contact met ons hoeft op te nemen over het probleem.