Suite Seven naar WordCamp Europe 2024 Turijn

Collega’s Nick, Kevin en Casper gingen naar het mooie Turijn voor WordCamp Europe 2024. Het evenement bood veel inspiratie door interessante workshops, informatieve presentaties en volop mogelijkheden om te netwerken. Ze hebben veel geleerd over de nieuwste trends en innovaties binnen de WordPress-gemeenschap. Met deze nieuwe kennis zijn we klaar om onze klanten nog beter te helpen!

Wat is WordCamp Europe?

WordCamp Europe is een jaarlijks evenement waar de grootste WordPress-community van Europa samenkomt. Het is de plek voor ontwikkelaars, ontwerpers, bloggers, ondernemers en gebruikers die allemaal passie hebben voor WordPress. Tijdens het evenement zijn er lezingen, workshops en paneldiscussies over verschillende aspecten van WordPress, zoals ontwikkeling, design, marketing en community-building. Deelnemers kunnen kennis delen, netwerken en nieuwe vaardigheden leren. WordCamp Europe is een inspirerende en leerzame ervaring voor iedereen die met WordPress werkt en biedt een waardevolle kans om relaties op te bouwen binnen de community.

Wat hebben we geleerd tijdens dit evenement

Keynote sprekers Joost de Valk en Juliette Reinders Folmer gaven de openings keynote over het onderhouden van open source softwareprojecten. Ze bespraken financiering, bijdragen buiten code en hoe je commerciële bedrijven kunt overtuigen dat open source een levensvatbaar alternatief is voor commerciële platforms.

 

Gedurende twee dagen waren er 60 presentaties en workshops, verdeeld over drie tracks. De onderwerpen varieerden van WordPress-ontwikkeling en toegankelijkheid tot design, business, community, kunstmatige intelligentie en cybersecurity.

Wat kunnen we direct toepassen voor onze klanten?

  • Verbeterde Beveiliging: Door de nieuwe inzichten in plugin-beveiliging & server-beveiliging kunnen we onze klanten beter beschermen tegen potentiële bedreigingen.
  • Innovatieve Ontwikkelingen: De nieuwste trends in WordPress-ontwikkeling stellen ons in staat om nog creatievere en efficiëntere oplossingen te bieden.
  • Community Building: Door de technieken en strategieën die we hebben geleerd voor het opbouwen van gemeenschappen, kunnen we onze klanten helpen om sterker en meer betrokken gebruikersgroepen te creëren.
  • Toegankelijkheid en Inclusiviteit: Dankzij de workshops over toegankelijkheid kunnen we websites ontwikkelen die voor iedereen bruikbaar zijn, ongeacht hun vaardigheden of beperkingen.

Tot volgend jaar!

We kijken terug op een zeer geslaagd evenement in Turijn en danken de organisatoren en vrijwilligers voor hun harde werk. De aankondiging van WordCamp Europe 2025 in Basel, Zwitserland, heeft ons al enthousiast gemaakt voor volgend jaar. We zien ernaar uit om opnieuw geïnspireerd te worden en nieuwe kennis op te doen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Arne Schouten

Projectmanager

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact op. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Contact opnemen 0342 846 926