WooCommerce's trage database? Verleden tijd voor je webshop!

WooCommerce HPOS, high performance order storage, optimaliseert databaseopslag voor schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Specifieke opslagplaatsen verminderen serverbelasting, vergemakkelijken back-ups en versnellen ontwikkeling van extensies. Een winst voor elke webshop die groei en efficiëntie nastreeft. In onze nieuwe blog leggen we het graag beter aan je uit!

Wat is HPOS

WooCommerce HPOS is een nieuwe manier waarop de informatie van je webshop wordt opgeslagen in je database. HPOS staat voor high performance order storage en is bedoeld om je website schaalbaarder, betrouwbaarder en eenvoudiger te maken! Hoe meer bezoekers en bestellingen je krijgt op je webshop, hoe lastiger het doorgaans wordt voor de database om deze informatie te verwerken. Met HPOS zijn er specifieke plekken in de database gereserveerd om deze informatie op te slaan waardoor je server minder ‘lees’ en ‘schrijf’ operaties hoeft uit te voeren. Door deze manier van dataverwerking kan nu ook makkelijker een back-up worden gemaakt, wat je webshop weer betrouwbaarder maakt. Als laatste is het voor de techneut veel makkelijker om de gewenste data te vinden in je database en deze op te halen/aan te passen tijdens ontwikkeling van bijvoorbeeld extensies. Mocht je geen interesse hebben in de laatste mogelijkheden, dan zijn de eerste twee zeker interessant. Een webshop die veel meer bezoekers en bestellingen aankan, dat klinkt als winst!

Hoe kan ik HPOS activeren?

Ik kan me goed voorstellen dat de meeste mensen de ‘database’ van je webshop een ongrijpbare verplichting vinden die waarschijnlijk ergens in de cloud rondzweeft. Daarmee lijkt het misschien alsof het activeren van HPOS ook heel ingewikkeld is, maar dat valt gelukkig wel mee. De instellingen om HPOS te activeren kan je vinden door de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar je WordPress dashboard
  • Ga naar WooCommerce instellingen in de linkerbalk
  • Klik vervolgens op ‘Advanced’ en vervolgens onderin op ‘Features’ 
  • Bij het kopje ‘data storage for orders’ kan je vervolgens ‘High performance order storage aanvinken’.
  • That’s it! 

Conclusie

HPOS kun je website zowel in het dashboard als voor de bezoeker een stuk sneller maken. AppScenic claimt dat dit 1,5 keer sneller is voor bezoekers en ook heel veel verbeteringen in snelheid van je WordPress dashboard geeft. Onze conclusie: HPOS is een zeer interessante feature die veel van Woocommerce oude bottlenecks kan wegnemen en nog meer kan meebewegen met de grote ‘jongens’. Wij zijn al jaren fan van de flexibiliteit van Woocommerce en die passie wordt alleen maar groter. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Misschien is jouw nieuwe webshop in de toekomst ook een stuk sneller wanneer we HPOS voor jou instellen!

Arne Schouten

Projectmanager

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen 0342 846 926