WordPress plugins
WordPress logo

Deze WordPress plugins mogen niet ontbreken op jouw website!

Elke website is anders en daarbij ook de wensen van de WordPress gebruiker. Jammer genoeg zitten niet alle handige functionaliteiten inbegrepen in de standaard Core versie van WordPress. En dat is waar plugins jou te hulp schieten. WordPress plugins zijn delen software die functionaliteiten van je website verder uitbreiden. Vaak is het een programma, stuk code of script dat je toevoegt aan de website.

3,2,1 installeren maar

Wil je meer rendement uit jouw website halen, een goed beveiligde website of wil je jouw social media berichten tonen op de website? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een plugin voor te vinden. Door de jaren heen zijn er oneindig veel plugins ontwikkeld, niet gek dus dat je door de bomen het bos niet meer zit. 

Maar let op, want gevaar zit in een klein hoekje: het installeren van té veel plugins kan ervoor zorgen dat je website traag wordt. Bepaalde plugins werken namelijk niet goed samen. Hier bespreken we de plugins die we bij Suite Seven altijd gebruiken. Dat scheelt jou weer een hoop zoek-en speurwerk, en op deze manier weet je zeker dat de plugins op een harmonieuze manier met elkaar samengaan.

Yoast SEO

Om te beginnen een bekende plugin die in het marketinglandschap vaak terug te zien is: Yoast SEO. Een populaire plugin van Hollandse bodem. Deze plugin helpt bij het optimaliseren van jouw website voor Google en andere zoekmachines. Op basis van enkele criteria helpt de plugin je hoger te scoren in de zoekresultaten. Aan de hand van concrete tips kan je zelf aan de slag met het verbeteren van de content op jouw website, ideaal!

WP Rocket, we gaan als een raket nu

Een wondermiddel voor de laadtijd? WP Rocket is zeer geschikt als caching en optimalisatie plugin. Met WP Rocket kan je gemakkelijk aanpassingen doen die de laadtijd van je website verbeteren. Dit komt zowel de gebruikservaring als de online vindbaarheid ten goede. WP Rocket kan gemakkelijk onnodige CSS opschonen, JavaScript verkleinen en Lazy Load toepassen. Tot slot is de plugin gemakkelijk in te stellen en wordt deze breed ondersteund. Ben jij ready for takeoff?

Voorkom spam met WP Mail SMTP

Op een veilige en stabiele manier mails versturen? Gebruik de plugin WP Mail SMTP. SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol, beter bekend als uitgaande e-mailserver. De mailfunctie die standaard gebruikt wordt bij een WordPress website is PHP, maar dit zorgt regelmatig voor complicaties. Door gebruik te maken van de SMTP server kan je vanaf verschillende locaties WordPress e-mails versturen zonder dat je afhankelijk bent van de mailserver van je internetaanbieder. Bovendien belanden mails door deze plugin minder vaak in de spam. Genoeg redenen dus om deze plugin toe te voegen aan je lijstje!

Gravity forms of Ninja forms: mis nooit meer een lead

De naam verklapt het al, Gravity Forms is een betaalde plugin voor het realiseren van formulieren. Ontwerp gemakkelijk maatwerk formulieren met het drag-and-drop systeem. Maak een formulier waar bezoekers een offerte kunnen aanvragen of verzamel leads voor jouw nieuwsbrief. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je Gravity Forms koppelen aan externe diensten: denk hierbij aan ActiveCampaign of betalingsmogelijkheden als Mollie en Pay. Ben je van plan om alleen basis formulieren aan te maken? Dan voldoet de gratis versie van Ninja Forms ook. Suite Seven is de ideale partner om jou te helpen bij de verschillende opties.

Advanced Custom Fields Pro

Met Advanced Custom Fields, afgekort ACF, kunnen we een simpele pagina uitbreiden met extra velden voor tekst of een afbeelding. Met de pro versie, waar wij standaard gebruik van maken voor onze klanten, kunnen we meer instellingen aan je site of thema toevoegen. Daarnaast kunnen we Gutenberg blokken met de pro versie sneller realiseren én onderhouden.

Comprimeren kun je leren met Ewww Image Optimizer

Een boosdoener voor je laadsnelheid is te grote afbeeldingen. De plugin Ewww Image Optimizer zorgt ervoor dat de afbeeldingen worden omgezet naar WebP. Daarnaast is het mogelijk om andere bestanden te comprimeren en lazy loading in te stellen. Door de handige ‘Bulk optimizing’ functie kun je in één klap automatisch alle afbeeldingen op jouw website optimaliseren. Een kind kan de was doen!

Heb jij de gouden tip, een opmerking of een aanvulling, laat het ons vooral weten!

Laat je ontzorgen door Suite Seven

Is het allemaal wat te overweldigend? Geen probleem, bij Suite Seven zorgen we ervoor dat je grip krijgt op je website. Met de kennis van onze ervaren specialisten hebben we binnen no-time de juiste plugins voor je ingesteld. Samen kijken we naar een passende oplossing. Dus waar wacht je nog op? Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel collega Kevin op 0342-846926.

WordPress Plugins

Kevin van Hattum

Support Manager

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Heb je vragen over een WordPress plugin? Kom langs in ons gloednieuwe pand in Barneveld, we helpen je graag!

Contact opnemen 0342 846 926