Wat houdt website beheer in?

Wanneer wij een website of webshop beheren, zorgen wij ervoor dat alle extenties up-to-date zijn en dat deze geen onderliggende conflicten veroorzaken. Bij een webshop kijken wij tijdens het beheer ook mee naar eventuele technische optimalisaties. Het monitoren van de website of webshop is ook een belangrijk onderdeel van het beheer. Zo krijgt de beheerder direct een notificatie van foutmeldingen, downtime, het verlopen van licenties of mogelijke veiligheidsrisico’s en infecties. Hierdoor kan er proactief gehandeld worden, zodat jij niet eerst ergens achter hoeft te komen voordat er naar gekeken wordt.

Voordelen van een website onderhoudspakket

Een onderhoudspakket zorgt ervoor dat jouw website of webshop voorzien is van de nieuwste technieken. Loopt jouw website al een langere tijd achter met updates? Dan kan dit ervoor zorgen dat je website makkelijker te infecteren of te hacken is door verouderde technieken of zelfs beveiligingsfouten. Daarnaast kan het tijdens het updaten voorkomen dat sommige onderdelen van de website of webshop niet goed meer functioneren of foutmeldingen veroorzaken. Wij zorgen ervoor dat jouw website of webshop dan wel optimaal blijft functioneren. Dit doen we door deze fouten direct op te lossen bij het updaten van de site of shop.  

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je site geïnfecteerd wordt of dat er een veiligheidsrisico in een extensie is gevonden. Bij het onderhoudspakket wordt gebruikgemaakt van geavanceerde virus-en risico scans die ervoor zorgen dat mogelijke risico’s direct gemeld worden. Verder monitoren we jouw site actief op uptime, SSL status en foutmeldingen.

Op deze manier houden we jouw website up-to-date

Zodra wij een website in beheer nemen, zal deze eerst overgezet moeten worden naar onze hosting. Wij kunnen namelijk alleen de website beheren als deze ook bij ons gehost staat. Vervolgens voeren wij een uitgebreide scan uit om te kijken of er momenteel nog veiligheidsrisico’s of infecties op de site zitten. Deze zullen in overleg met de klant eerst opgepakt worden voordat het normale beheer traject begint.

Dit kun je van ons verwachten
  • Zelfgemaakte monitoring systeem
  • Controleren van functionaliteiten
  • Technische kant
Prijs op aanvraag
monitool

Zelfgemaakte monitoring systeem

Als de site op onze hosting staat en de eerste scans zijn uitgevoerd, voegen wij het domein toe aan ons zelfgemaakte monitoring systeem. Hierdoor wordt de site 24/7 gecontroleerd op uptime, SSL status en website status. Daarna voegen wij de site toe aan ons update paneel. Hierdoor zal de site automatisch meegenomen worden in de update planningen. Afhankelijk van welk update pakket je hebt gekozen, zullen deze updates één keer per kwartaal of één keer per maand uitgevoerd worden.

Manage WP

Controleren van functionaliteiten

Wanneer de datum is aangebroken waarop je site geupdate gaat worden, lopen wij de site eerst door op huidige functionaliteiten en of alles nog naar behoren werkt. Zien we dat iets niet helemaal goed meer werkt? Dan lossen we dit gelijk op. Als de site is nagelopen, controleren wij de openstaande updates. We voeren natuurlijk ook de updates uit voor de door ons ondersteunde extensies en systeem updates.

Staat er een grote update open waarbij de beheerder aangeeft dat de kans groot is dat onderdelen niet meer zullen werken of omgevormd moeten worden? Dan zullen wij eerst contact opnemen met de klant om te bespreken hoe we dit het beste aan kunnen pakken en wat hier precies voor nodig is. Na het uitvoeren van de updates, lopen wij de site nog een keer na om te kijken of alle functionaliteiten nog naar behoren werken. Komen we hier een fout tegen? Dan lossen wij deze gelijk op.

Waar wacht je nog op?

Is jouw onderneming toe aan de volgende stap online? Loop je bijvoorbeeld tegen de limieten van SaaS oplossingen zoals LightSpeed of Shopify aan? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met onze instap webshop. Een volledig maatwerk gerealiseerde WooCommerce webshop voorzien van alle basis functionaliteiten om online te verkopen.

Manage WP

Technische kant

Bij het maandelijkse update pakket lopen wij de technische kant van de site extra na op eventuele optimalisaties. Mochten wij deze tegenkomen, dan zal er contact opgenomen worden met de klant om de bevindingen te bespreken. De site zal opnieuw ingepland worden aan de hand van het updatepakket voor de volgende update ronde.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een proces vastloopt of niet meer goed werkt op de site, waardoor er een foutmelding veroorzaakt wordt. Mocht de site niet meer te benaderen zijn, dan krijgen wij hier direct een melding van en zullen wij hier direct mee aan de slag gaan. Wij stellen de klant op de hoogte van foutmelding en nemen weer contact op zodra wij het probleem hebben vastgesteld en opgelost.

FONK100 Digitaal bureau

In 2021 is Suite Seven bekroond tot derde digitale bureau klein. Onze specialisten kun je goed bereiken: telefonisch en per e-mail. Flexibiliteit is één van onze kernwaarden en ook één van de hoofdredenen dat onze opdrachtgevers voor lange tijd bij ons blijven. Maak kennis met Suite Seven op onze over ons pagina.

Dit is waarom je jouw website door ons laat beheren!

Wij zorgen ervoor dat je site up-to-date, veiligheidsrisico vrij, infectievrij en te bezoeken is. Dit doen wij door proactief te handelen, je site te monitoren en structureel updates door te voeren.

    Geheel vrijblijvend