Wordcamp-wordpress
WordPress logo

WordPress: bestaand of maatwerk thema?

Een WordPress website is hét visitekaartje van je bedrijf en zorgt ervoor dat je online vindbaar bent voor (potentiële) klanten. Suite Seven is specialist in het realiseren van maatwerk WordPress websites en webshops. Waarom realiseren we maatwerk in plaats van een bestaand thema te gebruiken? Dat leggen we je uit in deze blog.

Wat is een WordPress thema?

Bij het realiseren van een WordPress website, maak je gebruik van een thema. Dit thema bevat verschillende bestanden, welke het uiterlijk en de functionaliteiten van je website bepalen. Hiermee wordt de WordPress core niet aangepast. Het thema definieert bijvoorbeeld het lettertype en de kleuren die gebruikt worden. Daarnaast bevat het thema functionaliteiten, zoals een slider.

Wat is een bestaand WordPress thema?

Op internet zijn verschillende marketplaces te vinden waar bestaande WordPress thema’s worden aangeboden, bijvoorbeeld op ThemeForest. Deze bestaande thema’s zijn gerealiseerd door programmeurs met één doel: de thema’s zo vaak mogelijk te verkopen en daar veel geld mee te verdienen. Populaire bestaande thema’s zijn bijvoorbeeld Enfold, Salient of Avada. Om deze thema’s zo vaak mogelijk te verkopen, is het belangrijk dat een zo’n groot mogelijke doelgroep wordt aangesproken. Het gaat daarom vaak over multi-purpose themes: thema’s die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Daar zit juist het heikel punt.

De nadelen van een bestaand WordPress thema

Zoals in de vorige alinea uitgelegd, focust een bestaand WordPress thema zich op kwantiteit. Hoe meer functionaliteiten er aanwezig zijn in een bestaand thema en hoe meer plug-ins daarvoor nodig zijn hoe trager de website. Bestaande thema’s zijn vaak volgepropt met allerlei functionaliteiten, terwijl je maar een aantal van deze functionaliteiten nodig hebt. Het resultaat is een trage website, wat je niet gaat helpen bij het ranken in Google.

Een ander nadeel is de beperkte vrijheid in een standaard WordPress thema. De thema’s bevatten vaak veel logge code, waardoor het vrijwel onmogelijk is om het thema uit te breiden. Doe je dat wel dan is het vaak een kostbare klus, waarbij de kans groot is dat andere functionaliteiten breken. Na een update van de WordPress core is het zelfs mogelijk dat bepaalde functionaliteiten helemaal niet meer werken. Als de WordPress core wordt geüpdatet, is het natuurlijk belangrijk dat je website of webshop volledig blijft functioneren. Je bent afhankelijk van de ontwikkelaar van het bestaande thema. Brengt deze geen update (meer) uit voor de nieuwe WordPress update? Dan bestaat de kans dat je website of webshop onveilig wordt en gevoeliger voor hacks.

Wat is een maatwerk WordPress thema?

Een maatwerk WordPress thema is bij uitstek de beste keuze. Bij een maatwerk WordPress thema bedenken en ontwerpen onze designers eerst een webdesign. Dit webdesign sluit volledig aan op jouw verhaal en de uitstraling van het bedrijf, zoals de huisstijl. Bovendien richten we het webdesign conversie gericht in en gebruiken we beschikbare data en best practices om een zo goed mogelijk ontwerp te maken. Je hoeft daardoor geen concessies te doen, we zijn vrij in het bedenken van functionaliteiten en de lay-out. Je zit tenslotte niet vast aan een bestaand template.

Kies voor een duurzame oplossing

Het webdesign wordt vervolgens vertaald naar code door onze developers. Allereerst wordt de front-end (het jasje) gerealiseerd, vervolgens de back-end (het beheersbaar maken van de content). Het resultaat is een website of webshop met een webdesign dat naadloos aansluit op jouw wensen, het is optimaal ingericht voor conversie en bevat schone code. Het laatste geeft je veel vrijheid om in de toekomst je website of webshop uit te bereiden en te updaten. Bovendien is een maatwerk WordPress website razendsnel. Een veel duurzamere optie, waar je op de lange termijn veel profijt van zult hebben. Kortom, een maatwerk WordPress website heeft vele voordelen.

Laat jouw unieke maatwerk WordPress website of webshop realiseren!

Nu je de nadelen van een bestaand WordPress thema kent, kies je vast en zeker voor een maatwerk WordPress website of webshop (met WooCommerce). Hiermee krijg je een website die volledig naar jouw smaak is ingericht en die gemakkelijk zelf te beheren valt. Bij Suite Seven staat de koffie klaar om geheel vrijblijvend te sparren over je online ambities. Neem gerust contact met ons op, dan spreken we elkaar snel!

Ruben van den Brink

Head of Design

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen 0342 846 926