Magento 2 specialist

Magento is een Open Source e-commerce platform dat geschreven is in PHP. Sinds 2018 is dit product in handen van Adobe. Vanaf de eerste release in 2008 zijn er diverse versies uitgebracht. In 2015 kwam Magento 2, een opvolger die een aantal beperkingen van het originele systeem wegnam, en een aantal verbeteringen zou doorvoeren.

Vanwege de uitdagingen bij migratie van 1 naar 2, en volgens een aantal specialisten ook tekortkomingen bij de opvolger, zijn er nu twee versies naast elkaar beschikbaar. Wat is Magento, wat doet de Magento specialist en hoe gaat de transitie naar de nieuwe versie in zijn werk? De Magento 1 en 2 specialist kan dit haarfijn uitleggen, de basisinformatie geven we alvast op deze pagina.

Bekijk onze cases

Wat is Magento 2?

In 2015 werd Magento 2 officieel geïntroduceerd, met een aantal verbeteringen en toevoegingen ten opzichte van Magento 1. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen de Open Source release en de Commerce editie met uitgebreide ondersteuning voor commerciële webshops. De Commerce tak is weer beschikbaar in twee variaties. De On-Premises versie biedt meer mogelijkheden voor grote bedrijven, voor deze additionele service moet wel jaarlijks betaald worden. Naast service en ondersteuning zal er ook hosting nodig zijn, de Magento 2 specialist kan hierin adviseren.

Waarom je een Magento specialist nodig hebt

Net zoals met bijvoorbeeld WordPress en WooCommerce het geval is, kan men op basis van Open Source code gratis aan de slag gaan. En zoals vaak het geval is met dit type licentie, zullen er specialisten nodig zijn om het onderste uit de kan te halen. PHP software development is immers niet weggelegd voor gebruikers zonder programmeer ervaring, daarnaast is Magento specifiek ontwikkeld voor e-commerce wat een specifieke set aan vaardigheden vereist.

Een Magento specialist kan indien van toepassing de migratie van 1 naar 2 soepel laten verlopen of een compleet nieuw project starten. Door alle werkzaamheden nauwlettend te documenteren zal de webshop ook overdraagbaar zijn, zodat je als eigenaar niet vastzit aan een persoon of bedrijf.

Navigeer naar de over ons pagina

Converteren of overstappen?

Toen Magento 2 werd geïntroduceerd betekende dit niet automatisch een update van versie 1 naar 2. Omdat de nieuwe versie in veel opzichten verschilt van de vorige editie, is het niet zomaar mogelijk om data te migreren. De nieuwe code werd geschreven in PHP7, met ondersteuning voor HTML 5. Hoewel er veel verbeteringen zijn doorgevoerd, wilde niet iedere Magento specialist direct overstappen. Ook eigenaars van grote webshops zagen niet altijd het voordeel in van overstappen. Dit zou immers behoorlijke investeringen met zich meebrengen,

Omdat sinds juni 2020 de eerste versie officieel gediscontinueerd is, zullen er geen updates meer verschijnen. De Magento specialist zal nog steeds wijzigingen kunnen aanbrengen, het is met name een gebrek aan security updates wat doorgaan op basis van de oude versie risicovol maakt. Samen met de Magento 2 specialist is het mogelijk om de transitie te maken. Er zal hierbij wel flink wat werk voorhanden zijn om alle content foutloos over te nemen.

Wanneer je met een webshop gaat beginnen of overweegt om over te stappen naar Magento, dan is het niet langer interessant om voor de oude versie te kiezen. Dan zul je direct starten met Magento 2, met de garantie van updates en ondersteuning door Adobe. Wel is er nog steeds de keuze tussen een Open Source variant en de Commerciële variant met service en ondersteuning vanuit Magento. Laat je ook hierin adviseren over de beste optie voor jouw organisatie.

Contact opnemen
Aanpak

Enkele voordelen van Magento 2

  • Pagina’s laden aanzienlijk sneller dan voorheen het geval was.
  • Ondersteuning voor mobiele toestellen is sterk verbeterd.
  • De admin omgeving is gebruiksvriendelijker geworden.
  • Het is voor de meeste betaalsystemen niet meer nodig om ze handmatig toe te voegen.
  • Afronden van een bestelling voor de klant verloopt sneller, wat het risico op afgebroken transacties vermindert.
  • Extensies kunnen elkaar nu overlappen.
Meer informatie

Deze klanten gingen je voor

Tim van Rootselaar

Head of Operations

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Contact opnemen 0342 846 926