WordPress Specialist

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld. Naar schatting is ruim een derde van alle websites op het internet gemaakt in dit CMS. Dit komt voor een groot deel door de gebruiksvriendelijkheid en instapprijs, dit systeem is namelijk geheel gratis om te gebruiken.

Uiteraard is webdesign en development in WordPress meer dan een pakket downloaden. Er is toch echt een bedrijf met kennis van zaken nodig om een goede WordPress website te realiseren. Hoe je een goede website kunt laten bouwen op basis van dit CMS leggen we uit op deze pagina.

Bekijk onze cases

Hosting

Er is regelmatig verwarring tussen WordPress.org en WordPress.com. Het basissysteem wordt via .org verspreid, terwijl .com zoals de URL al doet vermoeden een commerciële tak is. Voor het gebruik van het systeem worden geen kosten gerekend, voor de hosting en aanvullende diensten wel.

Een eigen WordPress installatie op een server naar keuze biedt meer mogelijkheden. De software welke gratis te gebruiken is dient puur als basis, hierop zal je eigen unieke website worden gebaseerd. Deze zal vervolgens ook op een eigen omgeving gehost worden, waardoor de website uniek en helemaal van jou is.

WordPress logo

Webdesign in WordPress

Nadat de installatie is voltooid is er nog steeds alleen een lege kast die gevuld moet worden. Deze content kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, video, koppelingen en nog veel meer. Om al deze content op een duidelijke en aantrekkelijke wijze weer te geven wordt er een thema gerealiseerd. Dit is het ‘smoelwerk’ van de website en is van groot belang om bezoekers enthousiast te maken over de producten en diensten die je als onderneming wilt presenteren.

Er zijn volop standaard thema’s verkrijgbaar, zowel gratis als tegen betaling. In dit geval kan goedkoop zeker duurkoop zijn. Een thema is namelijk door iemand gerealiseerd met als doel deze zo vaak mogelijk te verkopen, hierdoor zitten er erg veel functionaliteiten in welke voor jouw website helemaal niet van toepassing zijn. Dit maakt we website zwaar en traag. Bovendien zijn thema’s erg onderhoudsgevoelig en zorgen updates vaak voor conflicten, in het oplossen hiervan gaat vervolgens erg veel tijd zitten.

Uitbereidingen aan een gekocht thema zijn ook vaak lastig en nemen veel tijd in beslag. Daarom kiezen wij bij Suite Seven altijd voor maatwerk. Hierbij beginnen we vanaf scratch met een (mobiel) ontwerp aan de hand van verzamelde data, zodat we zorgen voor stabiele en mobiel vriendelijke website.

Deze klanten gingen je voor

Tim van Rootselaar

Head of Operations

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Contact opnemen 0342 846 926