Terug naar cases
Het maximale uit WordPress

Loft24: van Lightspeed naar WooCommerce

WordPress gemaximaliseerd

Het zit in ons bloed

Loft24

Loft24 is een meubelwinkel die voornamelijk populaire merken verkoopt als Eleonora, By-Boo en SEVN. Ooit is Loft24 begonnen met een Lightspeed webshop, maar hier zijn ze al snel uit hun jasje gegroeid. De perfecte oplossing was in het geval van Loft24 een op maat gemaakte WooCommerce shop, waar gebruikersgemak en meetbaarheid centraal staan.

Meten is weten

Voordat we ons storten op het ontwerpen van een mooie, goed werkende webshop, duiken we altijd eerst in de berg verzamelde gegevens. Deze data geeft ons de informatie over waar gebruikers precies naar op zoek zijn en wat er eventueel nog ontbreekt in de huidige webshop. Met die schat aan informatie kunnen we een maatwerk ontwerp maken dat niet alleen perfect aansluit bij de behoeften van de gebruikers, maar ook zorgt voor een goede online ervaring. Deze data-gedreven aanpak is belangrijk voor het succes van elke webshop die we realiseren!

Van Lightspeed naar WooCommerce

Voor Loft24 was het duidelijk dat ze klaar waren voor de overstap van Lightspeed naar een op maat gemaakte WooCommerce oplossing. Met hun groeiende assortiment en de behoefte aan meer flexibiliteit en meetbaarheid, wisten ze dat een maatwerk webshop de juiste keuze was.

Migratie

Bij de migratie hebben we een slimme aanpak gebruikt om het proces soepel te laten verlopen. Door middel van een gegevensexport uit Lightspeed hebben we deze data omgevormd naar een handig import template die naadloos kon worden geïmporteerd in WooCommerce. Hierdoor kon Loft24 op een efficiënte manier het grootste deel van hun producten overzetten naar de nieuwe webshop. Dit bespaarde hen niet alleen tijd, maar zorgde er ook voor dat hun assortiment snel beschikbaar was voor hun klanten in de nieuwe omgeving. Zo kon Loft24 zonder gedoe profiteren van alle voordelen van hun maatwerk WooCommerce shop en hun online winkelervaring naar een hoger niveau tillen.

Maatwerk functionaliteiten

Dankzij de maatwerk functionaliteiten onderscheidt Loft24 zich van andere meubelwinkels en biedt hun webshop extra gebruiksgemak. Met aangepaste functies op hun WooCommerce webshop kunnen klanten eenvoudig door het assortiment rondneuzen, producten filteren en de beschikbaarheid controleren. Het intuïtieve bestelproces zorgt voor een moeiteloze winkelervaring, waardoor Loft24 loyale klanten heeft weten te winnen. Hieronder hebben we een paar van deze functionaliteiten uitgelicht.

Zoekfunctie met voorvertoning

Wanneer bezoekers naar specifieke producten zoeken, kunnen ze eenvoudig de zoekterm invoeren in de zoekbalk. Terwijl ze typen, verschijnt er al een voorvertoning van producten die overeenkomen met de ingevoerde letters. Deze voorvertoning toont afbeeldingen en beschrijvingen, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen zien welke producten beschikbaar zijn. Door het realiseren van deze maatwerk zoekfunctie hebben we een gebruiksvriendelijke manier gecreëerd om producten te vinden, waardoor het winkelen bij Loft24 nog leuker en makkelijker wordt!

Verlanglijstje

De verlanglijstje-functie, die we steeds vaker zien op verschillende webshops, stelt gebruikers in staat om hun favoriete items te bewaren voor toekomstige aankopen. Het voordeel voor de gebruiker is dat het helpt met het organiseren van hun aankopen door deze tussendoor op te slaan. Ten tweede vergemakkelijkt het de koopervaring door sneller je geselecteerde producten terug te vinden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar verhoogt ook de klanttevredenheid.

Banken configureren

Op basis van een extensie die opties aan een product kan toevoegen hebben wij het mogelijk gemaakt om klanten hun ideale bank samen te laten stellen. Wanneer ze klaar zijn met het samenstellen ontvangt Loft24 de configuratie als een offerte aanvraag. Dit stelt Loft24 in staat om de aanvraag direct met de klant te bespreken en eventuele specifieke wensen af te stemmen. Het is een efficiënte manier om klanten een persoonlijke winkelervaring te bieden, terwijl Loft24 tegelijkertijd precies weet wat de klant zoekt. Een op maat gemaakte oplossing die het samenstellen van de perfecte bank leuk en eenvoudig maakt!

Tim van Rootselaar

Head of Operations

Ook toe aan een volgende stap met jouw webshop? 

Wil je net zoals Loft24 de overstap maken naar een nieuw CMS? Of ben je simpelweg toe aan de volgende stap met jouw webshop? Neem contact met ons op! Suite Seven is jouw sparringpartner en denkt graag in oplossingen. Wat je vraag ook is, onze ervaren specialisten adviseren je graag. Bel ons op 0342 846 926 of mail ons naar info@suiteseven.nl. 

Contact opnemen 0342 846 926