Webdesign

Met miljoenen websites op het wereldwijde web zou je denken dat webdesign erg eenvoudig is. Inmiddels zijn we allemaal (onbewust) gewend geraakt aan bepaalde patronen en best practices. De winkelwagen vinden we meestal rechtsboven, terwijl het logo vaak linksboven wordt getoond. Het geraamte van veel websites en webshops komt overeen, omdat deze best practices vaak goed werken.

Het blijft echter wel belangrijk om aan de hand van het doel, een doordacht webdesign te maken. Bij een restaurant is dat bijvoorbeeld een plekje reserveren, bij een webshop een product bestellen. Je kunt slechts eenmaal een goede indruk kunnen maken, als gebruiker zijn we namelijk heel snel afgeleid. Je moet je gebruikers een reden geven om door te lezen en tot interactie over te gaan.

Bekijk onze cases

Het belang van professioneel webdesign

Als je website of webshop een belangrijk marketinginstrument is van je bedrijf of organisatie, dan is het belangrijk dat je een professioneel webdesign laat realiseren. Je wilt tenslotte dat een gebruiker de boodschap welke je wilt afgeven, goed ontvangt. Of het nou gaat om het opvragen van een offerte of het kopen van een product.

De eerste indruk van je bedrijf is tenslotte steeds vaker online. Een goed webdesign straalt direct het karakter van je bedrijf of organisatie uit. Professioneel, representatief met misschien ook wel een uniek of zelfs tegendraads karakter. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

Meer informatie
Aanpak

Een sterk design

Webdesign is het visuele deel van website development. Op basis van een bestaande huisstijl worden grafische elementen gemaakt. De layout moet niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook aanzetten tot actie. Deze interactiviteit wordt in een later stadium toegevoegd, de ontwerper heeft wel veel kennis van user interface en user experience design.

Een knop is pas goed wanneer deze uitnodigt om op te klikken. Samen met de opdrachtgever wordt een webdesign ontwikkeld dat niet alleen perfect aansluit op de onderneming, maar ook de bezoeker weet te inspireren en aanzet tot doelgedrag.

Deze klanten gingen je voor

Tim van Rootselaar

Head of Operations

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Contact opnemen 0342 846 926